Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη.

Σήμερα μαγειρεύουμε ένα ακόμα νηστίσιμο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

Γαύρος , καθαρισμένος ή μπαρμπούνια
1 κ. καφέ αλάτι
200 γραμμ. αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Για το σαβόρο:
6 σκελίδες σκόρδου
Κάπαρη
2 κ. σούπας αλεύρι
4 κ. σούπας νερό
2-3 κ. καφέ ξίδι
1 κλαράκι φρέσκου δενδρολίβανου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

gayros-me-kokkini-saltsa-kai-kapari-dia-xeiros-giorgoy-tselemente
ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

Αλατίζετε, αλευρώνετε και τηγανίζετε τα ψάρια σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα. Σουρώνετε το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίστηκαν και το ρίχνετε ξανά στο τηγάνι. Συμπληρώνετε, αν χρειάζεται, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία ελαφρώς τα σκόρδα για 1 λεπτό. Διαλύετε το αλεύρι στο νερό. Προσθέτετε το ξίδι και αμέσως μετά το διαλυμένο αλεύρι. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, δυναμώνετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε τις σταφίδες και αφήνετε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά, φροντίζοντας να μην πήξει. Προσθέτετε και το δενδρολίβανο. Μόλις οι σταφίδες ανακτήσουν τον αρχικό τους όγκο, το σαβόρο είναι έτοιμο. Περιχύνετε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα σαβόρο και σερβίρετε αμέσως.

 

Σημ.: Μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή και περισσότερο σκόρδο, ανάλογα με το γούστο σας.

 

http://bit.ly/1Nar5XA

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή: Κροκετάκια με Κεφαλοτύρι του Γιώργου Τσελ... Καλημέρα σας φίλες μου σήμερα σκέφτηκα να σας φτιάξω " Κροκετάκια με Κεφαλοτύρι"ένα πιάτο που μπορειτε να το προσθέσετε στο χριστουγεννιάτικο σας μπου...
Γιώργος Τσελεμεντές: Ντομάτες και πατάτες με φρέσκ... Ντομάτες και πατάτες με φρέσκο βασιλικό ΥΛΙΚΑ 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ 750 ΓΡ...