ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

750 ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

 ΒΙΒΛΙΟ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΛΕΜΤΝΕ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνουμε την ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού το ξύδι το ξύσμα και στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια. Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα υγρά μας στο μπόλ με το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Παίρνουμε  μια μακρόστενη φόρμα κέικ και την λαδώνουμε, κόβουμε ένα  κομμάτι αντικολιτικό χαρτί (λαδόκολλα)και την στρώνουμε στην φόρμα μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψηνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

Καλή σας Απόλαυση

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1qvdyFu

Δείτε επίσης τα εξής:

Συριώτικη Μαιντανοσαλάτα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα και καλή εβδομάδα σήμερα σας ετοίμασα μια ιδιαίτερη συνταγή και  υγιεινή  μια Συριώτικη Μαιντανοσαλάτα ΥΛΙΚΑ 1 ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ 1Κ...
Μηλόπιτα : το γλυκό της ημέρας από τον Σεφ Δημήτρη... Υλικά 250 γρ βιταμ 700γρ Αλεύρι 2 Αυγά Ζάχαρη 150γρ 1κγ μπεικιν 2-3 κσ νερό κρύο 5 μηλα κόκκινα κανέλα Εκτέλεση Έχουμε το βούτυρο σε θερ...