Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και πέννες : Από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
Λιαστή ντομάτα
Κρασί λευκό
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Κρέμα γάλακτος
Πέννες
Αλάτι Πιπέρι
Τυρί Τριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε πολύ καλά εν συνέχεια το κόβουμε σε μικρές μπουκιές…
Στη συνέχεια παίρνουμε την λιαστή ντομάτα την βάζουμε στο μπλέντερ μαζι με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά να δέσει.
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό όταν βράσουν τις σουρώνουμε τις κρυώνουμε ελαφρώς και τις κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο αφήνουμε λίγο να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά να ροδίσει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφριά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το χτυπημένο μείγμα κρέμας γάλακτος λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε αφήνουμε λίγο να βράσει και ρίχνουμε τις πέννες ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σεεβιρουμε και ρίχνουμε το τυρί προαιρετικά.

Από τον  Σεφ Δημήτρη Πλουμιστός 

Μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef club

http://bit.ly/1S0PumS

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργο... Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργου Τσελεμεντέ Είναι ένα  πιάτο που όσοι το έχουν δοκιμάσει μου ζήτησαν τη συνταγή αμέσως. Έτσι μετά ...
Το πιάτο της Ημέρας: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ του Chef... Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα Τετάρτη σας προτείνω μοσχαράκι κοκινιστό. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚ...