Λαγός στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Λαγός στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ

 

Καγιανάς

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τεμαχίζουμε το λαγό και τον βάζουμε στην μαρινάδα  για 12 ώρες περίπου με ένα βάρος από επάνω. Αφαιρούμε το λαγό από την μαρινάδα και αφού τον σκουπίσουμε τον αλευρώνουμε και τον περνάμε από τηγάνι με λάδι μέχρι να κοκκινίσει. Τον τοποθετούμε σε κατάλληλη κατσαρόλα για τον φούρνο (Γάστρα ή σκεύος που κλείνει αεροστεγώς) . Από το ίδιο λάδι που περάσαμε τον λαγό σοτάρουμε και τα κρεμμύδια μας, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το λαγό. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι την δάφνη το αλατοπίπερο σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 160 – 170 βαθμούς.

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 ΛΑΓΟΣ (ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΚΙΛΑ)

ΜΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΡΟΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΟΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΨΙΛΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΝΕΡΟ ΜΙΣΟ ΜΙΣΟ

ΑΛΕΥΡΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

1-2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

www.greekaffair.gr