ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ : Δια χειρός Γιώργο Τσελεμεντέ

Καλημέρα  και καλή εβδομάδα σήμερα μαγειρεύομαι  ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

 

ΥΛΙΚΑ:

 

1 ΠΑΚΕΤΟ ΛΑΖΑΝΙΑ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΛΕΣ ΨΙΛΕΣ

½ ΜΑΤΣΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΠΡΑΣΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

4 ΑΥΓΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ  (ΣΤΟ ΧΟΝΔΡΟ)

300 ML ΚΡΕΜΑ

ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το πράσο προσέχοντας όμως να μην μας μαυρίσει το σκόρδο.

Κατόπιν προσθέτουμε το καρότο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και αυτό, και μετά ρίχνουμε και το βασιλικό.

Συγχρόνως σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα την κρέμα και τo πιπέρι.

Τα λαζάνια μπορούμε ή να τα έχουμε ρίξει σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά ή να τα χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν από το κουτί, απλά εάν τα χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν θα ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160C.

Παίρνουμε τα λαζάνια και σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο τοποθετούμαι πρώτα τα μισά λαζάνια από επάνω την μισή φάρσα με τα καρότα  την μισή φέτα τριμμένη και το μισό μείγμα με τα αυγά.

Με την ίδια σειρά τοποθετούμαι και τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο φούρνο στους 180C για ½ ώρα.

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1RGL5GS

Δείτε επίσης τα εξής:

Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης : Δια χειρός Γιώργο... Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Με μία συρμάτινη βούρτσα καθαρίζουμε καλά τα μύδια από βρομιές στο εξωτερικό και α...
ΩΤΙΑ, Ποντιακές Τηγανίτες του Γιώργου Τσελεμεντέ... ΩΤΙΑ, Ποντιακές Τηγανίτες. Η περιουσία της Ποντιακής Κουζίνας είναι σαν ένας «θησαυρός» που διαφυλάσσεται από τους ίδιους αβίαστα αφού είναι σχεδόν ό...