Μελιτζάνα Γεμιστή με Λαχανικά : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Παρασκευή σήμερα και μαγειρεύουμε Μελιτζάνα Γεμιστή με Λαχανικά

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

½ ΚΙΛΟ ΤΟΜΑΤΕΣ

4 -6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ (1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ)

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και αφαιρούμε την ψίχα τους αφήνοντας όμως λίγη στις άκρες τις.

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε όχι πολύ μικρά κομμάτια, το ίδιο και την ψίχα από τις μελιτζάνες.

Σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι το σκόρδο και την ψίχα τις μελιτζάνας, κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και όταν μαλακώσουν τα τραβάμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και σε ένα ταψί ρίχνουμε κάτω την φάρσα που μας έχει περισσέψει από απάνω τοποθετούμαι τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180c.

http://bit.ly/1Nav1ru

Δείτε επίσης τα εξής:

Πρασοτηγανιά με Σαγανάκι του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα φίλες και φίλοι σήμερα θα φτιάξουμε Πρασοτηγανιά με Σαγανάκι  μια διαφορετική γευστική άποψη. Η συγκεκριμένη ειναι εύκολη και γρήγορη .....
«Κακαβιά Η σούπα του Ψαρά» από τον Σεφ Γιώργο Τσελ... Η κακαβιά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό πιάτο των νησιών και γενικά των ψαρο-περιοχών. Λένε ότι οι καπετάνιοι πίνουν την κακαβιά τους στ...