Μηλόπιτα : το γλυκό της ημέρας από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
250 γρ βιταμ
700γρ Αλεύρι
2 Αυγά
Ζάχαρη 150γρ
1κγ μπεικιν
2-3 κσ νερό κρύο
5 μηλα κόκκινα
κανέλα

Εκτέλεση

Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το χτυπάμε με το γάντζο και προσθέτουμε την ζάχαρη να ραφινάρατε.
Προσθέτουμε το αλεύρι το μπεικιν και αφού ενωθούν ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε λίγο να ενωθούν και προσθέτουμε και το κρύο νερό.
Παίρνουμε την ζύμη και την σκεπάζουμε με μεμβράνη την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Έχουμε καθαρίσει τα μήλα και τα βάζουμε σε νερό με χυμό λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Ανοίγουμε με ένα πλάστη σε δυο λαδόκολλες ανάμεσα ένα μέρος της ζύμης και την στρώνουμε σε ταψάκι και κόβουμε κομματάκια τα μήλα τα ρίχνουμε στο ταψάκι πασπαλίζουμε με ζάχαρη κανέλα και 3 κομματάκια βιταμ και σκεπάζουμε παλι με ζύμη.Βρέχουμε τις άκρες να κολλήσουν και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160-170 πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα.
Πλουμιστός Δημήτρης

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club

http://bit.ly/1V0dpH4

Δείτε επίσης τα εξής:

Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο του Γιώργο Τσελεμ... Σήμερα σας μαγειρεύω κάτι ξεχωριστώ Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο.  Υλικά  1,5 Κιλό Νουα  Μοσχαρίσιο  Αλάτι  Πιπέρι  4 Κουταλιές  της...
Συνταγή: Κυνήγι ορτύκια με σταφίδες του Γιώργου Τσ... Συνταγή Κυνήγι ορτύκια με σταφίδες ένα  πολυ σπέσιαλ πιάτο για πολύ ιδιαίτερους καλεσμένους. ΥΛΙΚΑ 4 ΟΡΤΥΚΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ Λ...