Μπακακαλιάρος πλακί με πατάτες στο φούρνο από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
Μπακαλιάρος 800γρ-1 κιλό
3 κρεμμύδια μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 Κούπα Λάδι
5-6 Πατάτες
3 Ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Κρασί κόκκινο
Πάπρικα γλυκιά
Ντοματάκια κονκασέ
Πελτέ

Εκτέλεση
Παίρνουμε το παστό μπακαλιάρο αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε νερό να ξαλμυρίσει.Αλλάζουμε συχνά νερό μπορεί να διαρκέσει 24-48 ώρες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μια κούπα λάδι την μίση την αφήνουμε για το τέλος αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε κόψει σε φέτες το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τις ντομάτες που τις έχουμε περάσει στον τρίφτη το πελτέ 1 κσ και τα ντοματάκια κονκασε.Προσθέτουμε λίγο νερό ρίχνουμε το πιπέρι την πάπρικα λίγο αλάτι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει 15-20 λεπτά.Τελος προσθετουμε τον μαιντανο το ψιλοκομμενο.
Καθαρίσουμε τις πατάτες και τις κόβουμε καρέ και τις περνάμε από την φριτέζα σε χαμηλή φωτιά να σοταριστουν (να μαλακώσουν όχι να τηγανιστούν).
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες τις αλατίζουμε λίγο τοποθετούμε το μπακαλιάρο από πάνω ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι που έχουμε κρατήσει και περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα.Βάζουμε 1 κούπα νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πανό κάτω για περίπου 1 ώρα.

Πλουμιστός Δημήτρης
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club

http://bit.ly/1MXDPGb

Δείτε επίσης τα εξής:

Ποιες πρωτεΐνες να τρώμε όταν θέλουμε να περιορίσο... Δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι μια φυτική διατροφή προσφέρει όφελος στην υγεία του ανθρώπου. Άτομα που καταναλώνουν φυτικά τρόφιμα στην καθημερινή ...
Ροδακινόπιτα «Δροσερή και σπιτική... Υλικά (για 12-24 άτομα): 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ. μισό κεσεδάκι ζάχαρη 1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό μισό κεσεδάκ...