Μπριζολάκια Χοιρινά με καραμελωμένα κρεμμύδια από το δημιουργό και σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικα

6-8 μεριδες
Μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο
3 κρεμμύδια μεγάλα
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη
Λάδι
Ζάχαρη 80γρ
Πιτούλες μικρές

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα κρεμμύδια τα χωρίζουμε στη μέση και τα κόβουμε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά από το 9 στο 5 και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για δέκα λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Παίρνουμε τα μπριζολάκια και αφού τα αλατοπιπερωσουμε τα σοτάρουμε σε λίγο και από τις δυο πλευρές.Ριχνουμε την ρίγανη και τα βγάζουμε από την φωτιά.
Ψήνουμε τις πιτουλες μας.
Κόβουμε σε λωρίδες τα μπριζολάκια και τα βάζουμε πάνω στις πιτουλες και από πάνω ρίχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club

http://bit.ly/23gWOmR

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ» ΓΙΩ... ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΥΛΙΚΑ 500 ΓΡΑΜΜ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ 1-2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 2 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ (μόνο τα φύλ...
Μυδοκεφτέδες. Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ.... ΥΛΙΚΑ: 500 γραμμάρια αλεύρι , 125 γραμμάρια ελαιόλαδο , 500 γραμμάρια μύδια , 125 γραμμάρια κρεμύδι . 2 κρεμμυδάκια φρέσκα , 250 γραμμάρια γάλα , 2-4 ...