Πατατόπιτα χωρίς φύλλο από την Τήνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο μια πίτα  που συνηθίζεται πολύ στο νησί της Παναγίας της Τήνου.

ΥΛΙΚΑ

6 ΠΑΤΑΤΕΣ

4 ΑΥΓΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

½ ΜΑΤΣΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, αφού είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το δυόσμο αλάτι πιπέρι τα τυριά μας το γάλα χλιαρό και τα ανακατεύουμε, αν είναι σφικτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο γάλα. Αλείφουμε ένα σκεύος με το βούτυρο πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και προσθέτουμε το μείγμα μας, το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει .