Ρύζι, με σάλτσα τομάτας και άρωμα μαστίχας Χίου.Του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Μοναδικό φυσικό προϊόν με θεραπευτικές ιδιότητες είναι η μαστίχας Χίου.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ Ή 350 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ(ΚΟΝΣΕΡΒΑ)

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΟ ΖΑΧΑΡΗ

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΑΡΕΤΣΙΝΩΤΟ

3 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΡΥΖΙ

ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΛΕΜΤΝΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βράζουμε το ρύζι και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ ή τις φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες(εάν θέλουμε μπορούμε να συμπληρώσουμε 150 γραμμάρια ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό τομάτας). Στη  συνέχεια προσθέτουμε  τους κόκκους της μαστίχας (αφού πρώτα τους θρυμματίσουμε στο γουδί με το γουδοχέρι) το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 20 -30 λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε το ρύζι στα πιάτα και την σάλτσα μας από επάνω.

Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από επάνω.