Σαλάτα με γαρίδες : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Σαλάτα με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ:

1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΜΑΡΟΥΛΙ Ή 2 ΜΑΤΣΑ ΡΟΚΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ

1 ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΙΚΡΟ

ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

 dia-xeiros-tselemente

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις γαρίδες με νερό κι λίγο ξύδι και τις βράζουμε.

Όταν είναι έτοιμες τους αφαιρούμε το κεφάλι και τις καθαρίζουμε το σώμα αφήνοντας τις ουρές.

Παίρνουμε το αγγούρι το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε ροδέλες.

Από το φρέσκο κρεμμύδι κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο του και λιγότερο χρησιμοποιούμε το βλαστό του.

Πλένουμε το μαρούλι ή την ρόκα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας.

Σε ένα μπώλ ανακατεύομε το γιαούρτι με το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.

Σε μια πιατέλα βάζουμε το μαρούλι ή την ρόκα το κρεμμυδάκι και το αγγούρι και από επάνω τοποθετούμε τις γαρίδες  περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1NatRMs

Δείτε επίσης τα εξής:

Χοιρινό ρόστο Νάξου του Γιώργου Τσελεμεντέ...  Μαγειρική: Χοιρινό ρόστο Νάξου του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία, βάζουμε σʼαυτά σκόρδο, το αλατοπ...
Συνταγή ΑΡΝΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ του Σεφ Γιώργου Τσελεμεν... Μια κλασική και σίγουρα λαχταριστή συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας ειναι το Αρνί με δαμάσκηνα ένα καθαρά...Χριστουγεννιάτικο πιάτο . ...