Γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά 

500γρ μοσχαρισιος κιμας
3 κσ ρύζι γλασσε
1 Κρεμμύδι
1 Καρότο
1 Κολοκύθι
Μισό ματσάκι Σέλινο
Μισό ματσάκι Άνηθο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Αυγολέμονο
2 Αυγα
Χυμό από 3 λεμόνια
2-3 κγ κορν φλάουρ
3 Κούπες από το ζωμό

Εκτέλεση
Παίρνουμε το κρεμμυδι το καρότο το κολοκύθι το σέλινο τα κόβουμε και με λίγο λάδι τα χτυπάμε στο μπλέντερ καλά να γίνουν αλλοιφη.
Με αυτό το τρόπο βοηθάμε να πάρουν τις ουσίες που πολλά παιδάκια με τα λαχανικά μονό που τα ακούνε δεν θέλουν να φάνε.
Αφού τα αλέσουμε τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά με τα υπόλοιπα υλικά το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι.
Το ζυμωνουνε καλά να ενωθούν καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι να βράσει.
Παίρνουμε το ζυμωμένο κιμά τον πλάθουμε μπαλάκια τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό για 25-30 λεπτά.

Αυγολεμονο
Σε ενα μπολ βαζουμε τον κορν φλαουρ και το χυμο λεμονιου και ανακατευουμε να διαλυθουν.
Αποσυρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.
Χτυπαμε πολυ καλα τα αυγα ριχνουμε το διαλλυμενο μειγμα στα αυγα.
Ριχνουμε σιγα σιγα το ζωμο και χτυπαμε συνεχεια δεν σταματαμε.
Ριχνουμε το αυγολεμονο στην κατσαρολα και ανακατευουμε.

Πλουμιστος Δημητρης
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club

http://bit.ly/25OXBtL

Δείτε επίσης τα εξής:

Σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα ψητά λαχανικά... Υλικά 1 μέτριο κολοκυθάκι 5 μεγάλα μανιτάρια λευκά 1 φινόκιο 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά πορτοκαλί 2 φούχτες πλυμένη και χοντροκομμένη ρόκα ...
Συνταγή: Παραδοσιακή Κοτόπιτα του Γιώργου Τσελεμεν... Ένα από τα πιο γευστικά και λαχταριστά στοιχεία της ελληνικής κουζίνα είναι οι πίτες. Σήμερα θα σας μάθω πως να μαγειρεύετε την τέλεια κοτόπιτα. ΥΛΙ...