Το πιάτο της Ημέρας : Πηλιορείτικο Σπετσοφάι από το Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά

500γρ λουκάνικο χωριάτικα
4 Πράσινες πιπεριές
2 Κόκκινες πιπεριές
2 Κίτρινες πιπεριές
2 Κρεμμύδια μεγάλα
4 Ντομάτες
2 Σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπουκοβο
Κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια λίγο μεγάλα
και τα τηγανίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από το λάδι.
Κόβουμε και το λουκάνικο φέτες
το τηγανίζουμε και το βάζουμε να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.Σοτάρουμε σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από το τρίφτη ρίχνουμε λίγο νερό το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη και το μπουκοβο και βράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε αλλά 10 λεπτά να μελώσει η σάλτσα μας.

Πλουμιστός Δημήτρης

Μέλος της Λεσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club