Κολοκυθάκια γεμιστά με ψάρι και χορταρικά

Κολοκυθάκια γεμιστά με ψάρι και χορταρικά

Το πιάτο της Ημέρας: Κολοκυθάκια γεμιστά με ψάρι και χορταρικά συνοδευόμενο με κρασί Πολίχνης Λευκό από το Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef  του greekaffair.gr και σήμερα θα φτιάξουμε μια πρωτότυπη συνταγή «Κολοκυθάκια γεμιστά με ψάρι και χορταρικά» ένα φαγητό πλούσια  σε θρεπτικά συστατικά. Μιας και της επόμενες μέρες το κρέας θα έχει την τιμητική του  ας κάνουμε μια μικρή  παύση από το κρέας.

Το πιάτο αυτό θα σας  προτείνω να το συνοδεύσετε με ζωντανό κρασί ιδιαίτερο στη γεύση «ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΟΙΝΟΣ» λευκός της οινοποιίας Καραμήτρου …

main-product-polixnis-leukos

Ας πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση 

Υλικά 
1 πακετο γαριδες αποφλοιωμενες(Προαιρετικα)
2 γλωσσες
6 Κολοκύθια μεγάλα
1 μετριο κρεμμυδι
2 πατατες
1 καροτο
Λιγο σελινο
Λίγο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμονί
Κρασί Λευκό

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθιά και κόβουμε το πάνω μέρος και αφαιρούμε την ψίχα την οποία ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει ριχνουμε λίγο αλάτι και ζεματάμε τα κολοκύθια να μαλακώσουν ελαφριά για 10 λεπτά ,και τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρολα βάζουμε λάδι να κάψει έχουμε πλύνει τα υπόλοιπα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε ψιλό καρεδακι να σωταριστουν.
Τα σοτάρουμε καλά να μαλακώσουν ριχνουμε τις γαρίδες που τις έχουμε ξεπαγώσει σοτάρουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και την γλώσσα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σβήνουμε με κρασί ριχνουμε αλάτι πιπέρι και συμπληρώνουμε λίγο νερό και το λεμονί και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Γεμίζουμε με την γέμιση τα. κολοκυθιά τα βάζουμε σε μικρο ταψάκι ριχνουμε νερό λάδι και λεμονί και ψηνουμε για 20 λεπτά στους190°C
Βάζουμε τα ζουμιά σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει η σάλτσα την δένουμε με λίγο κορν φλαουρ.

main-product-polixnis-leukos

Το  Κρασί μας

Το κρασί που θα συνοδεύσουμε το σημερινό πιάτο μας όπως σας  ανέφερα και ποιο πάνω είναι το  «Πολίχνης Λευκός της Οινοποιίας Καραμήτρου» και  διαθέτει  λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, τα εκλεπτυσμένα αρώματα μπανάνας, αχλαδιού και άλλων κίτρινων φρούτων «φλερτάρουν» με πάθος τη μύτη και την κατακτούν.

Το σερβίρουμε στους 10 -12°C.

Δημήτρης Πλουμιστός

Μέλος  της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Chef`s Club of  Greece