Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας

Το πιάτο της Ημέρας: Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας, συνοδευόμενο με κρασί Μessenikola από το Σεφ Πλουμιστό.

Φίλες και φίλοι μου γεια σας σήμερα  μιας και είναι η τελευταία ήμερα της εβδομάδας και θα ήθελα να κλείσω με ένα πολύ ξεχωριστό πιάτο, «Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας μουστάρδας», συνοδευόμενο με ένα ποτήρι κρασί Μessenikola.

Προτείνω να το φτιάξετε και να το απολαύσετε μαζί με φίλους.

Υλικά
2 κότσια χοιρινά 1200 γρ περίπου
660ml μαύρη μπύρα
500ml χυμό πορτοκάλι
1 Κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
2 Καρότα
3 Πιπεριές
8 κσ Μουστάρδα
Αλάτι πιπέρι
Δενδρολίβανο
300ml Ελαιόλαδο
Πατάτες

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα κότσια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη τα χαράζουμε για να πικτιστει και μέσα από την μαρινάδα που θα φτιάξουμε παρακάτω.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα λαχανικά μας μαζί με την μπύρα το χυμό πορτοκαλιού την μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
Κρατάμε την μισή μαρινάδα σε ένα μπολ και με την υπόλοιπη βρέχουμε τα κότσια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.
Βάζουμε σε γάστρα τις πατάτες ρίχνουμε αλάτι πιπέρι δενδρολίβανο τις βάζουμε στο πάτο της γάστρας και άπό επάνω βάζουμε το κότσι και περιχύνουμε με την μαρινάδα του.
Ψήνουμε για 2-2 1/2 ώρες στους 160 βαθμούς.
Στην τελευταία μίση ώρα αλείφουμε με την μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε ξεσκέπαστη την γάστρα να πάρει ένα ωραίο χρώμα το χοιρινό μας.
Με την μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και τα ζωμό από την γάστρα αφού τα βάλουμε να βράσουν φτιάχνουμε μια ωραία σάλτσα για το χοίρινο μας.

photo-10-02

Απολαύστε το υπέροχο  αυτό φαγητό με ένα καταπληκτικό κρασί της οινοποιεία ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ.  Το κρασί MESSENIKOLA είναι  ένα μοναδικό κρασί Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), με τη μοναδική γεύση και άρωμα της ποικιλίας του θρυλικού Μαύρου MESSENIKOLA και τη συμμετοχή κατά 30%, των γαλλικών ποικιλιών Syrah & Carignian.

Το Messenikola το αφήνουμε 15’ για να αναπνεύσει και σερβίρουμε στους 16-18°C.
Δημήτρης Πλουμιστός

Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1SF8eWC

Δείτε επίσης τα εξής:

Ντοματίνια Γεμιστά με Αλμυρή Σαντιγύ Κεφαλογραβιέρ... Ντοματίνια Γεμιστά με Αλμυρή Σαντιγύ Κεφαλογραβιέρας του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε τα ντοματίνια και με ένα οδοντωτό μαχαίρ...
Σουπιές με μελάνι από την Λευκάδα... Το πιάτο της ημέρας: Σουπιές με μελάνι από την Λευκάδα συνοδευόμενες με ένα ποτήρι Πολίχνης οίνος Λευκός από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φίλες και φίλ...