Το πιάτο της Ημέρας: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα Τετάρτη σας προτείνω μοσχαράκι κοκινιστό.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ή ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ (1,5-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΟΚΙΝΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε απο το κρέας μας τυχόν νεύρα ή λίπη και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Μετά προσθέτουμε το μοσχάρι και ανακατεύοντας συνεχώς το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του. Όταν έχουν σχεδόν εξατμιστεί όλα τα υγρά του, σβήνουμε με το κρασί μας . Αφήνουμε να πάρει μια βράσει και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό περίπου, το αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας μας, ρίχνουμε το αλατοπιπερό μας λίγη ζάχαρη, και τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε κρύο νερό, το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και όταν <<δέσει>> η σάλτσα μας το σβήνουμε , και σερβίρουμε με μακαρόνονια, ή πατάτες τηγανιτές, και απο πάνω φρεσκοτριμμένο τριμμένο τυρί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1YgF0Be

Δείτε επίσης τα εξής:

Φιογκάκια με Λαχανικά του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φίλες και φίλοι μου χρόνια πολλά και χριστός ανέστη. Και μετά το Πάσχα και του ψήσιμο του οβελία επανερχόμαστε και πάλι, με την συνταγή Φιογκάκια με Λ...
Ντομάτες Γεμιστές με τονοσαλάτα του Γιώργου Τσελεμ... Ντομάτες Γεμιστές με τονοσαλάτα ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αδειάζουμε απο την ψύχα το...