Το πιάτο της Ημέρας: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα Τετάρτη σας προτείνω μοσχαράκι κοκινιστό.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ή ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ (1,5-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΟΚΙΝΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε απο το κρέας μας τυχόν νεύρα ή λίπη και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Μετά προσθέτουμε το μοσχάρι και ανακατεύοντας συνεχώς το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του. Όταν έχουν σχεδόν εξατμιστεί όλα τα υγρά του, σβήνουμε με το κρασί μας . Αφήνουμε να πάρει μια βράσει και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό περίπου, το αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας μας, ρίχνουμε το αλατοπιπερό μας λίγη ζάχαρη, και τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε κρύο νερό, το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και όταν <<δέσει>> η σάλτσα μας το σβήνουμε , και σερβίρουμε με μακαρόνονια, ή πατάτες τηγανιτές, και απο πάνω φρεσκοτριμμένο τριμμένο τυρί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1YgF0Be