Μοσχάρι στιφάδο από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Το πιάτο της Ημέρας: Μοσχάρι στιφάδο συνοδευόμενο από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Μελίσμα από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χτένι η ελιά
2 κιλά κρεμμύδια στιφάδου
5 Ντομάτες
1κσ πελτέ
Κρασί κόκκινο
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
2 Φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας καλά λίγο λίγο όχι όλο μαζί για να μην βράσει.
Αφού τελειώσουμε από το κρέας
Το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια που έχουμε καθαρίσει
Και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμισθεί ρίχνουμε το ξύδι προσθέτουμε το κρέας και τα ζουμιά που έχει βγάλει το πελτέ την ντομάτα μας ψιλοκομμένη.
Βάζουμε τα μπαχαρικά μας συμπληρώνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει για 1 και 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας σε συχνά διαστήματα και συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
Η σάλτσας θα μελώσει τέλεια μαγειρεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία.

main-product-melisma-greekaffair.gr

http://domainemessenicolas.gr/index.php/gr/

 

Πλουμιστός Δημήτρης

Mέλος  της  Λέσχης   Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club of Greece

http://bit.ly/1qaukcv