Το πιάτο της Ημερας: ΜΠΡΙΑΜ από τον Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Το πιάτο της Ημέρας: ΜΠΡΙΑΜ από τον Chef Γιώργο Τσελεμεντέ.

Αγαπητοί φίλοι είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και σήμερα Παρασκευή θα σας μαγειρέψω μια συνταγή με λαδερό.

ΜΠΡΙΑΜ

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ

3 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ

3 ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΣΕΣ ΦΕΤΕΣ

1 ΚΑΡΟΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ (1-1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ )

1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΙΝΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε όλα τα λαχανικά το ένα μετά το άλλο και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια. Αφήνουμε τα κρεμμύδια τελευταία και όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Αφού στραγγίξουν τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα ταψί ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές το φαγητό μας.

Σερβίρουμε με φέτα της αρεσκείας μας και φρέσκο ψωμί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

http://bit.ly/25NcEEz

Δείτε επίσης τα εξής:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ το πιάτο της Ημερας του Chef Γιώρ... Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα έχουμε  συνταγη με ένα παραδοσιακό ορεκτικό. ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑ...
Κοτόπουλο Τυρολόη συνοδευόμενο με ένα ποτήρι ροζέ ... Το πιάτο τη Ημέρας: Κοτόπουλο Τυρολόη συνοδευόμενο με ένα ποτήρι ροζέ MOi JE M'EN FOUS. 1 Κοτόπουλο μεγάλο ξεκοκαλισμένο 1 Αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμ...