Χοιρινό στη Λαδόκολλα από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά
2 κιλά Σπάλα χοιρινή
6 Πιπεριές
3 Κρεμμύδια
3 Σκελίδες σκόρδο
200γρ Γιαούρτι
3 κσ Μουστάρδα
Γραβιέρα Κρήτης 250 γρ
Κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Πατάτες baby

Εκτέλεση
Παίρνουμε το χοιρινό που είναι κομμένο σε χοντρά κομμάτια το πλένουμε και σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας και τα υλικά εκτός τις πατάτες.
Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη.
Παίρνουμε τις πατάτες και τις πλένουμε με ένα σφουγγάρι από το χοντρό μέρος και τις βάζουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε και ένα λεμονί.
Οι πατάτες θα κρατάνε λίγο τις κρυώνουμε και τις έχουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο μας και εκεί τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας με ολα τα υλικά.
Διπλώνουμε σφιχτά και το βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο κρασί για 2 ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε παραπάνω ώρα αρκεί να χαμηλώσουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμο σκίζουμε την λαδόκολλα με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε κομματάκια γραβιέρας κρήτης και το αφήνουμε αλλά 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σκορδάκι ψιλοκομμένο και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι  και λίγη πάπρικα τις ανακατεύουμε ελαφριά να ροδοκοκκινίσουν.

Πλουμιστός Δημήτρης

Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club 

http://bit.ly/20dEXI6

Δείτε επίσης τα εξής:

Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα... Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι ένα παράδειγμα μεσογειακής διατροφής. Πολλές από τις διατροφικές συνήθειες της χώρας προέρχονται από τις επιταγές...
Xοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας από τον c... Το πιάτο της Ημέρας :Xοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ. Αγαπητοί φίλοι μου καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελε...