ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ: Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ:

 

6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ)

1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

image

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

 

Παίρνουμε τις μπριζόλες τις κτυπάμε με τον μπάτη για να πλατύνουν αρκετά αν χρειαστεί μπορούμε με ένα μαχαίρι να κόψουμε λίγο στην άκρη για να μας ανοίξουν όμορφα.

Τις αλατοπιπερώνουμε και τις παιρνάμε από αλεύρι ελαφρώς, κατόπιν τις τηγανίζουμε όχι σε πολύ λάδι και από τις δύο πλευρές με προσοχή να μην μαυρίσουν.

Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιάτα και αν έχει πολύ λίπος το τηγάνι το χύνουμε και αφήνουμε λίγο, και προσθέτουμε την κουταλιά του αλευριού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, και κατόπιν ρίχνουμε το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας σβολιάσει και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σφίξει τόσο όσο μας αρέσει. Περιχύνουμε πάνω από τις μπριζόλες και σερβίρουμε με λαχανικά βραστά και πατάτες φούρνου.

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1qapMCF

Δείτε επίσης τα εξής:

Σοφρίτο παραδοσιακό από την Κέρκυρα... Το πιάτο της Ημέρας: Σοφρίτο παραδοσιακό από την Κέρκυρα συνοδευόμενο με λευκό κρασί "Δυο Φεγγάρια" από το Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Και φυσικά για το ι...
Φιλέτο Βοδινό Γεμιστό του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φιλέτο Βοδινό Γεμιστό του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 1 ΦΙΛΕΤΟ ΒΟΔΙΝΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1000 - 1200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ...