Χαλβάς πορτοκαλιού : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ.

Υλικά : 2 Κιλά χυμό πορτοκάλι φρέσκο. 1 Κιλό νερό. 1 κιλό ζάχαρη. 2 βανίλιες. 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό.

Εκτέλεση : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μας εκτός από το σιμιγδάλι τα αφήνουμε να βράσουν και μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι μας, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει και μετά ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στη φόρμα του χαλβά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε, εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα ταψί και να τον κόψουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει.