Οι σκύλοι συνοδοί τυφλών επιτρέπονται σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς

«Οι σκύλοι συνοδοί τυφλών επιτρέπονται σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς» διευκρινίζει ο ΟΑΣΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το περιστατικό με την τυφλή γυναίκα η οποία επιβιβάστηκε με τον σκύλο – οδηγό της σε λεωφορείο.

Το μήνυμα του ΟΑΣΑ αναρτήθηκε την Τετάρτη στον κινούμενο πίνακα που βρίσκεται στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ, διευκρινίζοντας τι πρέπει να ισχύει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ολόκληρο το μήνυμα του ΟΑΣΑ λέει: «Γνωστοποίηση προς το επιβατικό κοινό: Εκπαιδευμένοι σκύλοι – οδηγοί τυφλών επιτρέπεται να τους συνοδεύουν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κα Ιωάννα Μαρία Γκρέτσου, ιδρύτρια της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» η οποία είναι τυφλή, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με τον σκύλο οδηγό της και ο οδηγός του οχήματος κάλεσε την Αστυνομία!

Η κα Γκρέτσου κατήγγειλε τη συμπεριφορά του οδηγού λεωφορείου στο οποίο επιβιβάστηκε μαζί με τη Μέη, τη σκυλίτσα – οδηγό της.

http://bit.ly/1Yn7JVi

Δείτε επίσης τα εξής:

Διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ για τη στάση... Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε προσωρινές διαγραφές δημοσιογράφων εγκαλώντας τους γ...
Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Δήμος Αθην... Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Δήμος Αθηναίων σε ξεναγούν δωρεάν σε διάφορα πολιτιστικά μέρη της  Αθήνας.   Το πρόγραμμα των δ...