Το Μουσείο Ακρόπολης στα 25 κορυφαία μουσεία του κόσμου

Το Μουσείο Ακρόπολης στα 25 κορυφαία μουσεία του κόσμου.

«Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εκπληκτικό όσο και οι θησαυροί που στεγάζει. Μια γυάλινη διάβαση πεζών αποκαλύπτει τα αρχαία και τις σύγχρονες εκσκαφές στο υπόγειο», γράφει για το Μουσείο Ακρόπολης στην ετήσια λίστα του με τα 25 κορυφαία μουσεία του κόσμου το κορυφαίο ταξιδιωτικό site Tripadvisor τοποθετώντας το μία θέση ψηλότερα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στο οποίο ως γνωστόν βρίσκονται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Το Βρετανικό Μουσείο βρίσκεται ενδέκατο στη λίστα των 25 κυρίως λόγω των αρχαιοτήτων που κατέχει στη συλλογή του από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.

Μεγαλοπρεπές
Την πρωτιά παίρνει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης το οποίο παίρνει τον χαρακτηρισμό «πέρα από καταπληκτικό» με τις «απίστευτες, άψογες συλλογές από έπιπλα, έργα τέχνης, πανοπλίες, αρχιτεκτονήματα και μουσική» ενώ το ίδιο το κτίριο χαρακτηρίζεται ως «μεγαλοπρεπές». Ακολουθούν το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Ινστιτούτο Τέχνης στο Σικάγο, το Πράδο της Μαδρίτης και το Λούβρο.

Πηγη www.ethnos.gr

http://bit.ly/1Wc84N0

Δείτε επίσης τα εξής:

Όμιλος Unesco Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζει «Ωδή ... Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζει το χορωδιακό έργο του Zorzes Katris «Ωδή στους Έλληνες». «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΟΥ ...
Πρεμιέρα έκανε ο μονόλογος «Στη σιωπή» του Δημήτρη... Στη σκηνή συνυπάρχουν μια παρουσία και μια απουσία, η μοναχικότητα και η συντροφικότητα, μα πάνω απ’ όλα ένας έρωτας απολύτως αφοσιωμένος, όσο και κατ...