Έκθεση «Οι Έλληνες» 5.000 χρόνια ελληνικού πολιτισμού

H έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» ανοίγει τις πόρτες της στο Μουσείο National Geographic της Ουάσιγκτον την 1η Ιουνίου. Θα είναι η 4η και τελευταία στάση της έκθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Το National Geographic πραγματοποιεί ένα ταξίδι μέσα σε 5.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Η έκθεση διαθέτει περισσότερους από 500 ανεκτίμητους θησαυρούς της Ελλάδας, πολλοί εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος.

Συνολικά, η έκθεση από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016 θα έχει παρουσιαστεί σε τέσσερα μουσεία σε ΗΠΑ και Καναδά, στα Royal Ontario Museum, Canadian Museum of Civilization, The Field Museum και The National Geographic Museum. Το Σικάγο είναι ο τρίτος σταθμός και στη συνέχεια η έκθεση θα ταξιδέψει στον τελευταίο της σταθμό στην Ουάσινγκτον και το Μουσείο National Geographic.

Περισσότερα από 560 αρχαία αντικείμενα -αλλά και κάποια προπλάσματα, εκμαγεία και αντίγραφα- από ελληνικά μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Νομισματικό, το Επιγραφικό, το Μουσείο Ακρόπολης, τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, θα ταξιδέψουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με σκοπό να συμπεριληφθούν στην έκθεση. Τα εκθέματα θα καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από την προϊστορία ως τους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους, η δε διάρθρωση της έκθεσης σε εννέα ενότητες έχει ως στόχο την εξοικείωση του επισκέπτη με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

 

Το διαβάσαμε εδώ 

http://bit.ly/1TZ3hvh

Δείτε επίσης τα εξής:

ΕΠΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ Το ταξίδι του μεταξιού ξεκινάει από την Κίνα και καταλήγει στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί στην εκπομπή «Επτά Μουσεία Ένα Ταξίδι» που θα μεταδοθεί την ...
Διαμεσολάβηση της ΟΥΝΕΣΚΟ για την επιστροφή των Γλ... Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εξωτερικών, καθώς και τον Πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπο...