«Η Αστροφεγγιά» ανεβαίνει στο θέατρο ΧΩΡΑ

«Η Αστροφεγγιά» ανεβαίνει στο θέατρο ΧΩΡΑ σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια

 

Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ,  από τέλη Οκτωβρίου σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή, τη γενιά του  μεσοπολέμου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια ομιχλώδη και δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Άνθρωποι και θέματα,  που ενώ έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, συναντιούνται στο σύγχρονο παρόν.

Εκτός από τα διαχρονικά αισθήματα του έρωτα, του μίσους, του φόβου, της αγάπης, κοινωνικά θέματα  όπως η φτώχεια, η προσφυγιά, η ιδεολογική χρεοκοπία και η πολιτική προδοσία σε αγώνες και οράματα ενός λαού αποτελούν την δύναμη και την αυθεντική ταυτότητα του μυθιστορήματος, που σπάει τα όρια του χρόνου και αφορά στην Ελλάδα του σήμερα.

Συντελεστές

Απόδοση,
Διασκευή,
Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Άσης Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Μιχάλης Τρανουδάκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν (αλφαβητικά)

Αλμπάνης Αντίνοος
Παπαζήσης Ιωάννης
Πατέλης Μάκης
Ροζάκη Μαριαλένα
Ρουμελιώτη Ευδοκία
Σβήγκος Σταύρος
Σκαφιδά Γιούλικα
Τζωρτζάκης Χάρης
Χαρίσης Βασίλης
Στο ρόλο της μητέρας η Ρένια Λουιζίδου
Συμμετέχει ο Δάνης Κατρανίδης

Παραστάσεις :
Τετάρτη: 20.00
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 20.00

Εισιτήρια :
Γενική είσοδος: 20 €
Μειωμένο: 13 €
Πέμπτες: 15 €

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ
ΑΜΟΡΓΟΥ 20,
ΚΥΨΕΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Τηλ. Ταμείου: 2108673945

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/2dNcjjZ

Δείτε επίσης τα εξής:

«Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ» τού Jordi Galceran 7ος ΧΡΟΝΟ... Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επαναλαμβάνεται στο θέατρο ΑΜΙΡΑΛ, για ΕΒΔΟΜΗ ΣΕΖΟΝ! Με μότο «Δεν ψάχνουμε έναν καλό άνθρωπο που να μοιάζει τέρας...
ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ: Από το θεατρικό εργαστήρι ... ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ: Από το θεατρικό εργαστήρι της Σία Φαράκη  του Ε.Λ.Ο.Κ. Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Δημαρχείο Μεγάλων Καλ...