Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το πράσινο μου το φουστανάκι»

Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το πράσινο μου το φουστανάκι» στο Θέατρο Αλκμήνη.

Πριν  λίγες ημέρες, έγινε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το πράσινο μου το φουστανάκι» στο Θέατρο Αλκμήνη.

Η Τζούλη Σούμα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαρίας Αιγινίτου «παίρνει» τον μονόλογο της Λένας Κιτσοπούλου και τον κάνει δικό της. Πρόκειται για μία εξηντάλεπτη κατάθεση ψυχής, που προκαλεί στον θεατή μία μεγάλη γκάμα συναισθημάτων: νοσταλγία, θλίψη, χαρά, γέλιο.

Μια γυναίκα που ζει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς προβλήματα, περιμένει  να συμβεί κάτι μαγικό,  σκαρώνει στίχους σε δεκαπεντασύλλαβο και αναζητά την όμορφη θέα του κόσμου, πάνω απ’ τις ταράτσες των πολυκατοικιών.

Τα σκηνικά, ιδιαιτέρως ευρηματικά, είναι του Γιάννη Θεοδωράκη, τα κουστούμια του Νίκου Καρδώνη, οι φωτισμοί του Δημήτρη Μπαλτά, η μουσική του Σπύρου Παρασκευάκου και η επιμέλεια κίνησης της Φαίδρας Σούτου.

Στην επίσημη πρεμιέρα τους τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Τσουμαράκης, που υποδύθηκε φέτος τον Ρωμαίο, η Κερασία Σαμαρά, o Δημήτρης Γεωργαλάς, ο Γεράσιμος Μιχελής, ο θεατρολόγος Γιώργος Παπαγιαννάκης, η μεταφράστρια Μαρία Χατζηεμμανουήλ, o Γιώργος Καρτάλος, ο Άκης Χαραλαμπίδης, η δραματολόγος  Ελένη Γκίνη.

 

http://bit.ly/2hqsnF3

Δείτε επίσης τα εξής:

Μη διαγωνιστικό Φεστιβάλ Παρουσίασης νέων ομάδων ... Κάλεσμα σε νέους δημιουργούς για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους Ιούνιος - Ιούλιος 2015   Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Τσάι στη Σαχ...
Ένα σινιάλο Πολιτισμού από τον «Φλοίσβο»!... Από αυτή την Κυριακή 1 Μαρτίου και για δεκαπέντε μέρες, στο ιστορικό κτίριο του «Φλοίσβου», στην παραλία του Φαλήρου, θα λάβουν χώρα πολλά και εξαιρετ...