«Ράφτης Κυρίων» στο Θέατρο Πέτρας

«Ράφτης Κυρίων» στο Θέατρο Πέτρας την Κυριακή 24 Ιουλίου 9:30 μμ

 

Στο<<Ράφτη Κυρίων >>του  Ζόρζ Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες ,οι ανατροπές ,το χιούμορ ,και ο  ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία ,την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ από την δική μας εποχή !

 

Η υπόθεση του έργου:

Ο Ζεράρ Μουλινό, είναι γιατρός και παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με την Σουζάν νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά την σύζυγό του με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινό. Η πεθερά του γιατρού, το αντιβιοτικό των νιόπαντρων ζευγαριών, κυρία Εγκρεβίλ, και η κόρη της Υβόν προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ανάμεσά τους μπλέκονται ο υπηρέτης του Ζεράρ, και η πελάτισσα του ραφτάδικου η οποία επιμένει στον Μουλινό να της πάρει μέτρα για το καινούργιο της Στο «Ράφτη Κυριών» του Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες, οι ανατροπές, το χιούμορ και ο ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ απο τη δική μας.

Διανομή Κώστας Φραγκολίας , Κέλλυ Ανυφαντή , Γωγώ Βογασαρη , Ίριδα Δασκαλοπούλου , Μικαέλα Ζούστη , Άγγελος Θεοφίλου ,Θεοδώρα Παπαϊωάννου , Ιωάννης Παπλωμάτης ,Σάκης Σιούτης.

Συντελεστές

Μετάφραση Δραματουργικη επεξεργασία  Γιάννης Ιορδανίδης

Σκηνοθεσία -Μουσική επιμέλεια : Ιωάννης Παπλωματας

Θεατρολογικη επιμέλεια : Δέσποινα Πολίτου

Σκηνικά :  Αννα Βήχου  Φωτισμοί :Δημήτρης Τσιούμας  

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/29ZodmT

Δείτε επίσης τα εξής:

«Happy» Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο Χυτήριο | Δείτε το Tr... “Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.  Ένας μονόλογος βασισμένος στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου Στο Χυτήριο από Κυριακή 23 Οκτωβρίου «… και ευχα...
«Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέ... Συρανό ντε Μπερζεράκ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα  Πρεμιέρα: Τρίτη 21 & Τετάρτη 22 Ιουνίου  Βύρωνας Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”. Η μεγάλη ...