Α Σ Κ Η Τ I K H του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

                Φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή

          με τον Νικήτα Τσακίρογλου & την Κατερίνα Διδασκάλου.

Σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου  και μουσική του  Δημήτρη Παπαδημητρίου.

 Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Sound & Picture Theater  Production και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη,  στα πλαίσια της  58ης επετείου στην  μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη, σας προσκαλούν στην  επίσημη   πρεμιέρα της θεατρικής  παράστασης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, Αθήνα) στις 8 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 8:00 μ.μ.

askitiki-toy-n-kazantzakh-1

Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας,

ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης,

ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον  αγώνα!

Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

 

Η  τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού  έργου, σε δραματική μορφή, κάνει τον θεατή να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη  έχει σημειώσει  ευρεία διάδοση, έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές  των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τις  πολιτικές  ή θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.  Ο χρόνος καταξίωσε το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που θεωρείται σήμερα ως ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

http://bit.ly/1qam2RH

Δείτε επίσης τα εξής:

θεατρικό έργο του Γιώργου Φραγκούλη «Το κορίτσι το... Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γιώργου Φραγκούλη «Το κορίτσι του Μόλου» σε σκηνοθεσία Σίμου Παπαναστασόπουλου Ένα σουρεαλισ...
«Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ» τού Jordi Galceran 7ος ΧΡΟΝΟ... Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επαναλαμβάνεται στο θέατρο ΑΜΙΡΑΛ, για ΕΒΔΟΜΗ ΣΕΖΟΝ! Με μότο «Δεν ψάχνουμε έναν καλό άνθρωπο που να μοιάζει τέρας...