Ποιά είναι η σωστή ηλικία για το makeup;

makeup

Ποια είναι η σωστή ηλικία για να αρχίσει να φορά makeup η κόρη σας;

greekaffair-

Ενώ εσείς την βλέπετε ακόμα σαν το μικρό κοριτσάκι σας, αυτή σας ρωτά μια μέρα: μαμά πότε μπορώ να αρχίσω να βάφομαι; Κι ο κόσμος γύρω σας γκρεμίζεται γιατί ήταν σαν χτες που την πήγατε για πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο.

Το βάψιμο αντιπροσωπεύει την προθυμία των κοριτσιών να μεγαλώσουν και να διερευνήσουν την ελκυστικότητά τους, στους συνομήλικους τους. Από την άλλη για τους γονείς είναι καμπανάκι φόβου και στρες για την ωρίμανση του παιδιού αλλά και για το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που αρχίζει να υπάρχει για τα αγόρια.

Αντιπροσωπεύει επίσης την απομάκρυνση της κόρης από τους γονείς και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πια στους συνομήλικους της. Οι περισσότεροι γονείς συμφωνούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν lip gloss και mascara τα κοριτσάκια τους στην ηλικία των 12-13 χρονών. Στα 13-14 αρχίζουν δειλά δειλά να χρησιμοποιούν κάποιο ελαφρύ makeup ή πούδρα και μετά τα 14 κανονικά ρουζ, σκιές.

Αν η κόρη σας το παρακάνει με το βάψιμο, καλό θα ήταν να το συζητήσετε μαζί της. Αν είναι επειδή δεν ξέρει πως να χρησιμοποιεί σωστά τα προϊόντα , θα μπορούσατε να πάτε παρέα σε ένα κατάστημα καλλυντικών και να ζητήσετε να της δείξουν πως μπορεί να βάφεται χωρίς να υπερβάλλει.

Αν είναι επειδή προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον κάποιου αγοριού πάλι μέσα από τη συζήτηση , θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι λάθος ο τρόπος.

Υπάρχουν βέβαια και γονείς που απαγορεύουν το βάψιμο, στις κόρες τους. «Ο κανόνας μου είναι όχι make up όχι τρυπημένα αυτιά μέχρι τα 18” λέει μια μητέρα.

Τότε θα είναι σε θέση να παίρνουν αποφάσεις συνειδητά και να είναι υπεύθυνες για αυτές. “Οι δυο κόρες μου έχουν αυτοπεποίθηση και δεν εγκλωβίζονται στην εξωτερική τους εμφάνιση” συνεχίζει.

“Δεν θεωρούν ότι είναι τόσο σημαντική, έχουν άλλα κριτήρια που κρίνουν τους ανθρώπους”.

http://bit.ly/2c3KLCt

Δείτε επίσης τα εξής:

Η συμβουλή του Αϊνστάιν για την σωστή ανάπτυξη των... Η συμβουλή του Αϊνστάιν για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Mια νεαρή μητέρα ρώτησε τον Αϊνστάιν τι θα μπορούσε να κάνει για να προετοιμάσει καλύτερα...
Τί να προσέξετε πριν αγοράσετε πιπίλα για το μωρό ...  Τί να προσέξετε πριν αγοράσετε πιπίλα για το μωρό σας. Η πιπίλα αποτελεί μια από τις αγορές που είναι άμεσα συνυφασμένες με τον ερχομό ενός μωρο...