Αυστραλία : Οδηγίες πια μορφή βίζας μπορείς να αποκτήσεις για να δουλέψεις ;

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ ....
Πριν σας εξηγήσω οτιδήποτε θα ήθελα απλα να κανω μια διευκρίνιση
Δεν έχει σημασία με ποια μορφή βίζας θα επιλέξετε να έρθετε ….σίγουρα η απόφαση είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική σας.. Δεν παρακινώ ούτε ενθαρρύνω ούτε αποθαρρύνω ούτε συμμετέχω στις αποφάσεις σας.. Σας παραθέτω την πραγματική εικόνα της κατάστασης εδω και εςεις αποφασίζετε για τις κινήσεις σας.. ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να σας εγγυηθεί για την διαμονή σας .. Την εργασία σας.. Την φιλοξενία σας.. Την πορεια σας.. Αυτο το οποιο σαν αδέλφια μπορούμε να σας προσφέρουμε απλόχερα και χωρίς καμία υποχρέωση ειναι να σας κατατοπίσουμε και να σας πληροφορήσουμε αντικειμενικά για την εδω κατάσταση .. Κάτι το οποίο εμείς που ανήκουμε στην πρώτη φουρνιά μετανάστευσης δεν βρήκαμε και μας πήρε μήνες να μάθουμε και με πολλές και καθημερινές μετωπικές συγκρούσεις να μάθουμε.. Να σας πούμε για που μπορείτε να χτυπήσετε την πόρτα για δουλεια.. Τι ισχύει απο πλευράς νόμων .. Που βριςκονται ελληνικη κοινότητα.. Εκκλησίες.. Προξενεία.. Να σας δώσουμε πληροφορίες μετακίνησης και περιοχές συμφέρουσες να μείνετε με χαμηλά ενοίκια.. Ολο εκείνο το πακετο πληροφοριών που σας επαναλαμβάνω δεν μας κοστίζει τίποτα παρά να πιούμε εναν καφε και να σας το παρέχουμε.. Οποιος σας μιλάει για εργασίες υποσχόμενες και σας γεμίζει τα μυαλά με παραμύθια .. Ειναι ψεύτης και θα παρακαλέσω να μην παίζουμε με την αγωνία των αδελφών μας.. Αν μπορούμε να σας προτείνουμε κάπου για δουλεια ειναι τελείως διαφορετικό απο το να σας υποσχεθεί κάποιος εργασία.. Φτάνοντας εδω εξαρτάται απο ΕΣΑΣ .. Την διάθεση.. Την προθυμία .. Τις ικανότητες.. Την γλωςςα.. Και φυςικα την τύχη.. Το κατα ποςο θα τακτοποιηθείτε και ποςο γρήγορα θα βρείτε δουλεια.. Φυςικα και υπάρχουν δουλειες.. Αλλα να σκεφτείτε οτι τα επίπεδα και οι συνθήκες εργασίας ειναι άκρως ανταγωνιστικές.. Και θα πρέπει ανα πάσα στιγμή να ειςτε έτοιμοι να φτάσετε στα όρια των δυνάμεων σας.. Έχετε να ανταγωνιστείτε φτηνό εργατικό απο τουρίστες απο αλλες εθνικότητες που επιτρέπεται να δουλέψουν έστω και προσωρινά.. Έχετε να αντιμετωπίσετε σκληρές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης ειδικα εάν δεν έχετε την δυνατότητα να ειςτε εδω με κάποια άλλη μορφή βίζας εκτός της φοιτητικής.. Απλα ήθελα να διευκρινήσω προτού πάρετε κάποια απόφαση ΖΩΗΣ .. Ξερω και συμμερίζομαι την αγωνία σας για ενα καλύτερο μέλλον.. Και να τα λάβετε ολα υπόψην σας πριν αποφασίσετε…. Εάν θέλετε την δικη μου άποψη… Οποιος δεν τολμά δεν καταφέρνει τίποτα.. Εννοώντας βέβαια να τολμήσεις αλλα να κινηθείς νόμιμα έξυπνα μεθοδικά έντιμα και θα τα καταφέρεις…
1. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΖΑ
Με
Την τουριστική βίζα επιτρέπεται η είσοδος σου στην χώρα για 3 μήνες ..Δεν επιτρέπεται να εργαστείς . Πολλοί έρχονται και με τουριστική και ψάχνουν να βρουν μια δουλεια στην αγορά της μαύρης εργασίας.. Δεν ειναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να έρθεις.. Εγκυμονεί κίνδυνο και ρίσκο.. Κίνδυνο οτι δεν θα βρεις εργασία και ρίσκο αν σε πιάσουν να εργάζεσαι εχεις φύγει .. Εχω συναντήσει ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει εχω συναντήσει όμως και ανθρώπους που έχουν γυρίσει πάλι πιςω..επιτρέπεται να καθίσεις για 3 μήνες και μεςα σε αυτους τους τρεις μήνες εάν βρεις εργασία που πάλι λέω εχει τα ρίσκα του.. Πρέπει να μαζέψεις λεφτα .. Η αν εχεις οικονομίες και εχεις φέρει μαζι σου .. Να βρεις μια σχολή και να μετατρεψεις την βίζα σου απο τουριστική σε φοιτητική.. Σας τονίζω και πάλι οτι δεν ειναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει κάποιος.. Ειδικά αν ειςτε ζευγάρι η έχετε οικογένεια.. Εάν ειςαι τωρα νέος και βράζει το αιμα τοτε καλη τύχη αν το αποφασίσεις..
2. ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΒΙΖΑ
Μπορείτε και από εκεί που είστε να βρείτε σχολές και να κάνετε την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας σας. Συνήθως ο πρώτος χρόνος είναι η γλώσσα και μετά επιλέγεται την ειδικότητα σπουδών. Φυςικα υπάρχει ενα κόστος ανάλογα την σχολή που θα επιλέξετε.. Υπολογίζετε ενα κόστος μεταξύ $6.000-$10.000 ανα σχολικής σαιζόν..συνήθως συμπεριλαμβάνει και ασφάλεια μεςα το κόστος αυτο.. Σας επιτρέπει να εργαστείτε για 20 ώρες την εβδομάδα νόμιμα .. Οπως αντιλαμβάνεστε οι ώρες εργασίας ειναι λίγες και οι περιςςοτεροι ψάχνουν και επιπλέον ώρες στην αγορά μαύρης εργασίας . Οι περισοτεροι ελληνες βριςκονται εδω με αυτήν την μορφή βίζας. Το κόστος πρέπει πολυ προσεκτικά να μελετήσετε και οπωσδήποτε θα πρέπει να βρείτε και επιπλέον ώρες εργασίας για τα βγάλετε πέρα.. Και να ξαναπώ.. Η μαύρη εργασία εχει ριςκο.. Αλλα ειναι ας πούμε ο άγραφος νόμος της αγοράς.. Εάν τωρα ειςτε ζευγάρι.. Ο ένας μπορει να ειναι με φοιτητική βίζα και ο άλλος μπαίνει πάνω στην βίζα την φοιτητικη του αλλου..Και αυτο ισχύει αν έχετε και παιδια.. Θα πρέπει να ειςτε συνεπείς σε οτι αφορά την παρουσία σας στην σχολή.. Την πληρωμή της σχολής.. Και την επιτυχία των εξετάσεων σας στα μαθήματα της σχολής.. Οι περισσότεροι που έρχονται με φοιτητική βίζα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να τα βγάλουν πέρα και είναι λίγο δύσκολα αλλά ανάλογα τις αντοχές σας .. Θα τα καταφέρετε αν έχετε την διάθεση. Καλα ειναι να το ψάξετε και απο εκει που ειςτε.
Και οπως εχω πει σε πολλούς απο την στιγμή που θα σπουδάσετε κάτι κοιτάξτε να επιλέξετε κάτι το οποιο θα σας ειναι χρισιμο πέραν απο τα χαρτιά διαμονής σας.. Μια σπουδή που θα σας είναι εργαλείο ζωής όποια και να είναι η εξέλιξη..

passport_greekaffair.gr
3. ΒΙΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Υπάρχει μια λίστα με εργασίες και συγκεκριμένες ειδικότητες που ανα καιρούς αυστραλιανές εταιρίες και επιχειρήσεις ψάχνουν να σπονσοράρουν εργάτες απο το εξωτερικό. Εάν λοιπόν έχετε κάποια ειδικότητα καλο θα ειναι να απευθυνθείτε στην αυστραλεζικη πρεσβεία που βρίσκεται στην αθηνα.. Και να ζητήσετε την λίστα.. Υπάρχει και στο διαδύκτιο βέβαια.. Αλλα για όλες τις πληροφορίες σχετικά ο αρμόδιος φορέας ειναι η πρεσβεία.. Αυτο θα ειναι και το πιο τέλειο εάν σας συμβεί.. Να έχετε υπόψη σας οτι οποία ειδικότητα και να έχετε θα πρέπει να τπαρχει απόδειξη προϋπηρεσίας αλλα και κάποιο δίπλωμα πτυχίο που να στηρίζει αυτήν την ειδικότητα.. Ακούω πολλούς να λέτε ειμαι βαφεας.. Γυψοσανίδες.. Ηλεκτρολόγος.. Μηχανικός αυτοκινήτου κλπ… ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι ειδικότητες εδω ειναι με χαρτιά.. Δεν υπάρχει Εμπειρίκος τεχνίτης.. Και μην ψάξετε.. Ειναι τόσο αυστηροί εδω με τους κανόνες υγείας και ασφαλείας που εκει αν σας πιάσουν θα υποστείτε και τις βαριές συνέπειες.. Και μην τα βάζετε με κανεναν αδελφό ο οποιος μπορει να σας αρνηθεί εργασία επειδή δεν έχετε πτυχίο ειδικότητας γιατι ΔΕΝ μπορει να σας βοηθηςει..
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι ενώ είναι εδώ με φοιτητική.. Και εργάζονται να βρίσκουν χορηγό.. Εάν βρεθεί χορηγός τότε πρέπει να εργαστείτε συνεχόμενα δυο χρόνια για τον ίδιο εργοδότη και σας παραχωρεί το κράτος μόνιμη βίζα.
Ανα πάσα στιγμή εάν δεν είστε καλός η δεν είστε κατάλληλος για την εργασία αυτή ο εργοδότης έχει το διακαίωμα να ακυρώσει την χορηγία και έχετε περίπου 20 ημέρες να λύσετε το θέμα της διαμονής σας σε οτι αφορά την νομιμότητα..
4. ΒΙΖΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Η ΓΑΜΟΣ
Εάν ειςτε σε μια σχεςη και έχετε στοιχεία να το αποδείξετε οτι έχετε σχεςη με μόνιμο κάτοικο της Αυστραλίας τοτε μπορει να σας χορηγηθεί βίζα συντρόφου..θα πάρετε μια προσωρινή βίζα γέφυρας και σε αλλες περιπτώσεις επιτρέπεται η εργασία σε αλλες ΟΧΙ.. Σε οτι αφορά γάμου και τετοια.. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ … Δεν το αναλύω και καθόλου…δεν πιστευω στους δήθεν γάμους.. Βλακείες …
Εάν αποφασίσετε να έρθετε.. Οπως σας είπα θα βρείτε χέρι βοήθειας οπως σας την εξήγησα στην αρχή.. Η αυστραλια ειναι μια όμορφη οργανωμένη με συςτημα χώρα που δεν χωράνε λαμογιες.. Αν ακολουθήσεις το σύστημα σε βοηθάει διαφορετικά σε πετάει εκτός… Δεν βρέχει δολάρια δεν ειναι εύκολα.. Υπάρχει ενα γκρουπ που λεγεται new Greeks living in Australia .. Εάν θέλετε μπορείτε να αναρτήσετε και εκει το ενδιαφέρον σας και υπάρχουν αξιόλογοι αντικειμενικοί άνθρωποι που ξέρουν τον νόμο πολυ καλυτερα απο μένα… Ότι θέλετε να ρωτήσετε ελεύθερα….
Ευχαριστω και καλημέρα

http://bit.ly/1Nar1Hq

Δείτε επίσης τα εξής:

Βασίλης Αυλωνίτης ένας γίγαντας της υποκριτικής τέ... έκανε τα πιο σύνθετα πράγματα μέσα από απλές ερμηνείες, είχε την ικανότητα να κάνει μια ολόκληρη πλατεία θεάτρου ... Από τους σημαντικότερους κωμικού...
Το ισχυρότερο ατομικό λέιζερ του πλανήτη έγινε στη... Επιστήμονες στην Ελλάδα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ ατόμων, που είναι επτά φορές πιο ισχυρό από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Παγκοσμίω...