Ερευνητές προειδοποιούν: Τα καυτά ροφήματα προκαλούν καρκίνο

καυτά ροφήματα

Ερευνητές προειδοποιούν:Τα καυτά ροφήματα προκαλούν καρκίνο.

καυτά ροφήματα

Τα πολύ ζεστά ροφήματα προκαλούν καρκίνο, προειδοποιούν οι ειδικοί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους λατρεύουν να καταναλώνουν καθημερινά «καυτά» τον καφέ ή το τσάι τους.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), το να πίνει κανείς πολύ καυτά ροφήματα είναι μια πιθανή αιτία εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Οργανισμού, «είναι η θερμοκρασία και όχι τα ίδια τα ροφήματα που φέρονται να ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου», ενώ «απενεχοποιούν» τον καφέ και το μάτε -ένα παραδοσιακό ρόφημα στη Λατινική Αμερική- όταν καταναλώνονται σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες του Οργανισμού ερευνών για τον Καρκίνο παρατήρησαν ότι το να πίνει κανείς ροφήματα σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 65 βαθμούς Κελσίου, είναι πιθανό να του προκαλέσει καρκίνο του οισοφάγου.

http://bit.ly/28S5vwH

Δείτε επίσης τα εξής:

Δωρεάν 5.000 ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης... Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα προσφέρει 5.000 δωρεάν ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, υλοποιεί εκ...
Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα για τον ιό που... Ο ιός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, προτιμά τις κρύες μύτες από ό,τι τις ζεστές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχ...