Σας παίρνει ο ύπνος μπροστά στην TV; Ελέγξετε την πίεση σας

ύπνος

Σας παίρνει ο ύπνος μπροστά στην TV; Ελέγξετε την πίεση σας.

piesi-ypsili

Αν σας παίρνει συστηματικά ύπνος στον καναπέ, μάλλον χρειάζεται να ελέγξετε την πίεση σας.

Σύμφωνα με έρευνα, οι άντρες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά τις απογευματινές ώρες ή που αποκοιμούνται μπροστά στην τηλεόραση, μπορεί να έχουν υψηλή πίεση, η οποία σχετίζεται με κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η ιαπωνική μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 2.400 ενήλικες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες με υψηλή πίεση κοιμόντουσαν νωρίτερα. Κατά μέσο όρο, οι άντρες με υψηλά επίπεδα πίεσης πήγαιναν στο κρεβάτι 18 λεπτά νωρίτερα από όσους είχαν φυσιολογική πίεση. Επιπλέον, ο ύπνος των ατόμων με υψηλή πίεση είναι χαμηλότερης ποιότητας από των υπολοίπων.

Οι γιατροί τονίζουν ότι η επιθυμία ενός άντρα να κοιμάται νωρίς ίσως αποτελεί ένα στοιχείο για τα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, γι’ αυτό και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε.

Άλλωστε παγκοσμίως, η υψηλή πίεση εκτιμάται ότι ευθύνεται για 7,5 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

http://bit.ly/2cnoG27

Δείτε επίσης τα εξής:

Τρίκαλα: Ένας απέραντος θησαυρός με βότανα της ελλ... Κατεβάζουν τον πυρετό και ηρεμούν τον πονοκέφαλο, ανακουφίζουν από ημικρανίες, νευρικούς πόνους και πόνους στα αφτιά, διαλύουν τις πέτρες στα νεφρά, β...
Καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης: «Μετατρ... Συνέντευξη Καθηγητής Φαρμακολογίας, Αχιλλέας Γραβάνης: "Η εκρηκτική πρόοδος της επιστήμης έχει μετατρέψει τον καρκίνο σε χρόνια νόσο". Είναι Καθη...