Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα κάθε φορά που πίνετε μια μπίρα;

Η μπύρα είναι το ποτό που έχει συνδεθεί με το καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Λόγω της σχετικά χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αλκοόλ δε, είναι από τα ποτά που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Από πολλούς μάλιστα θεωρείται υγιεινή επιλογή σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά, ενώ έρευνες την έχουν συνδέσει με προστασία του οργανισμού από το Αλτσχάιμερ, προστασία των οστών, πρόληψη του διαβήτη και αύξηση της παραγωγής χολής που βοηθά στην πέψη.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά στο σώμα κάθε φορά που πίνετε μια μπίρα; Οι άνθρωποι στο alcoholgifts.co.uk μελέτησαν την επίδραση που έχει στο σώμα η μπίρα και όσα ανακάλυψαν μόνο ευχάριστα δεν είναι.

Σύμφωνα με το γράφημα που δημιούργησαν, πέντε λεπτά αφού πιείτε μια γουλιά μπίρας, το αλκοόλ απορροφάται αμέσως από το αίμα και αρχίζει να «ταξιδεύει» στο σώμα σας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μύες σας.

Στα 10 λεπτά, το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως «δηλητήριο» και προσπαθεί να το διασπάσει και να το αποβάλει από τον οργανισμό το συντομότερο δυνατό. Καλό είναι να γνωρίζετε, επίσης, πως το χρονικό διάστημα μεταξύ 45 και 90 λεπτών μετά την κατανάλωση μπίρας, είναι και το διάστημα που τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σας βρίσκονται στα ύψη.

Πηγή: Daily News

http://bit.ly/1XnmJCj

Δείτε επίσης τα εξής:

7 σημάδια που αποδεικνύουν ότι βρίσκεστε στον ίδιο... Ακόμα κι αν έχετε κατανοήσει καλά τον Νόμο της Έλξης, θα διαπιστώσετε ότι χρειάζεται συνήθως αρκετός χρόνος μέχρι να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας. Ε...
Πώς (και πότε) πρέπει να καθαρίζουμε το στρώμα του... Μια διαδικασία που είναι απαραίτητη αλλά πολλές από εμάς, αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα… Μπορεί να αλλάζουμε σεντόνια συχνά και να είμαστε πολύ προσεκτ...