Μικρασιατικές Γεύσεις απο την Σμύρνη, «Η Βουρλιωτίνα» της Καισαριανής.

γεύμα-2-άτομα-Βουρλιωτίνα-Καισαριανής

Κάποτε ήταν το σπίτι της γιαγιάς Τριανταφυλλιάς και τώρα ονομάζεται «Η Βουρλιωτίνα» .  

Αυτός ο μικρός και γλυκός χώρος  διαμορφώθηκε με προσωπικό μερακί και χαρακτήρα από την νεότερη γενιά, την Τριανταφυλλιά. Έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και μερικά χρονιά πίσω από τα προσφυγικά της Καισαριανής, φέρνοντας αέρα και γεύσεις από…την Σμύρνη!

Triantafyllia-Tsikordanos

vourliotina (3)

vourliotina (2)

Το πιάτο σπεσιαλιτέ της Βουρλιωτίνας  είναι -τι άλλο; Χιουνκιάρ Μπεγεντί , φτιαγμένο με μια Αυθεντική Σμυρνέικη Συνταγή της Γιαγιάς.

Hounkiar-Begenti

Όμως, υπάρχουν και άλλες ωραιότατες Μικρασιάτικες Γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν στην τότε κοσμοπολίτικη Σμύρνη:

H Πίτα Καισαρίας με παστρουμά και σουτζούκι, το Καυτερό Σουτζούκι, η Μελιτζάνα στο πήλινο, ο Καβουρμάς από βουβάλι με τυρί και αυγά, η Φάβα με Σύγλυνο Μάνης, το Μαστέλο Χιου, τα Μανιτάρια με Παστουρμά και τυριά.

loukanika-pikantika

melitzana-sto-pylino

salata-tampoule

manitaria-Pastourma-tyria

Και ολα αυτά μπορούμε να τα συνοδεύσουμε ιδανικά με χειροποίητες πατατούλες και σαλάτα Ταμπουλέ, ενω τον επίλογο έχει το παραδοσιακό γλυκό Καζάν Nτιπί  και το σπιτικό Λικέρ Λεμόνι που αρωματίζει τον ουρανίσκο και προσθέτει κάτι ακόμα στη γοητεία του χώρου.

 

Η Βουρλιωτίνα – Μικρασιατικές Γεύσεις

Υμητού κ΄ Β. Αλεξάνδρου 10 – Καισαριανή, Τηλ.: 210 72.91.545

 

Ρεπορτάζ – Κυριάκος Τσικορδάνος 
Φωτογραφία – Αδαμαντία Λαουμτζή 
http://bit.ly/1NaqVj8

Δείτε επίσης τα εξής:

Ποιες πρωτεΐνες να τρώμε όταν θέλουμε να περιορίσο... Δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι μια φυτική διατροφή προσφέρει όφελος στην υγεία του ανθρώπου. Άτομα που καταναλώνουν φυτικά τρόφιμα στην καθημερινή ...
Κοτόπουλο με Μπάμιες και κρασί ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ «ΔΥΟ ΦΕΓ... Το πιάτο της ημέρας: Κοτόπουλο με Μπάμιες και κρασί ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ από το Chef Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε αγαπημένοι μου φ...