Αρνάκι στη σούβλα από τον Γιώργο Τσελεμεντέ

Αρνάκι στη σούβλα δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Αρνάκι-στη-σούβλα-από-τον-Γιώργο

ΥΛΙΚΑ

1 ΑΡΝΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΛΕΜΟΝΙ

ΔΥΟΣΜΟΣ ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αφαιρούμε τα εντόσθια μέσα απο το αρνί μας με ένα κοφτερό μαχαίρι. Περνάμε το αρνί μας στην σούβλα φροντίζοντας η σπονδυλική του στήλη να είναι παράλληλη με την σούβλα μας και να περάσει ακριβώς απο το μέσο του κεφαλιού. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί μας μέσα στην κοιλιά του περνάμε τις 2 διχάλες μέσα απο τα πλευρά του και τα στερεώνουμε πάνω στην σούβλα μας σφιχτά, ράβουμε την κοιλιά του με σακοράφα και χοντρό σπάγγο ή ψιλό σύρμα. Τραβάμε τα πόδια του αρνιού μας πίσω και τα «δένουμε» μεταξύ τους περνώντας το ένα μέσα απο την διχάλα του άλλου. Αλείφουμε εξωτερικά το αρνί μας με το λεμόνι και αν θέλουμε ανοίγουμε τρύπες σε διάφορα σημεία του αρνιού μας με ένα κοφτερό μαχαίρι και βάζουμε μέσα φύλλα δυόσμου. Ψήνουμε στα κάρβουνα.

http://bit.ly/24r8Ln1

Δείτε επίσης τα εξής:

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμ... ΥΛΙΚΑ:   600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ  ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ¼  ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΥΤΕΡΗ ...
Το πιάτο της Ημέρας: ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ του chef Γ... Αγαπητοί φίλοι ειμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και σήμερα Παρασκευή θα σας μαγειρέψω μια συνταγή με ψάρι. ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...