Γαλατόπιτα από τον Γιώργο Τσελεμεντέ

γαλατόπιτα-από-τον-γιώργο-τσελεμεντέ

Γαλατόπιτα από τον Γιώργο Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

8 ΦΛΥΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ

½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

5 ΑΥΓΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΥΛΛΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ)

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ (ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ)

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ

ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 5 ποτήρια γάλα  μαζί με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσει. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μας  το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας στο γάλα που βράζει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Σπάμε μέσα 3 από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψί και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο στρώνουμε τα φύλλα μας  τα βουτυρώνουμε και αυτά καλά προσθέτουμε από επάνω την κρέμα μας σπάμε τα άλλα 2 αυγά μας σε ένα μπόλ  τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά μπορεί και λίγο παραπάνω μέχρι να ψηθεί η πίτα μας και να πάρει χρώμα από επάνω. Όσο ψήνεται η πίτα μας σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό για το σιρόπι και την ζάχαρη το κονιάκ  και αν θέλουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι να βράσει, όταν είναι έτοιμη η πίτα μας την σιροπιάζουμε και μετά την κόβουμε.

http://bit.ly/1WerMYd

Δείτε επίσης τα εξής:

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ: Το γλυκό της εβδομάδας του chef ... Αγαπητοί φίλοι καλημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα Σάββατο έχουμε γαλακτομπούρεκο.   ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ...
Όσπρια: Μια ομάδα τροφίμων υψηλής θρεπτικής αξίας... Τα όσπρια είναι ίσως από τις πιο πλήρεις τροφές, και μάλιστα με χαμηλή θερμιδική αξία, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρ...