Γιαννιώτικη Κρεατόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κότσι Χοιρινό

Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα θα σας φτιάξω μια παραδοσιακή πίτα, Γιαννιώτικη Κρεατόπιτα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να καβουρτιστεί και κατόπιν προσθέτουμε λίγο νερό τον τοματοπελτέ, το μαιντανό και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Μουσκεύουμε στο γάλα τα παξιμαδάκια και όταν μαλακώσουν τα ζυμώνουμε και μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας αφού πρώτα την έχουμε αποσύρει απο την φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά μας καλά με ένα σύρμα ή με ένα πηρούνι σε ένα μπόλ και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα μας,προσθέτουμε το τυρί μας και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τα μισά φύλλα μας αλείφωντας τα ένα ένα κατόπιν ρίχνουμε την γέμιση μας μέσα και αφού γυρίσουμε τις άκρες προς τα μέσα στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα απο επάνω βουτυρώντας τα.Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα

image

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΑΡΝΙΣΙΟ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΙΟΚΟΜΜΕΝΟ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ

60 ΝΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

6 ΑΥΓΑ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1/2 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

http://bit.ly/1r4RH7h

Δείτε επίσης τα εξής:

Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας... Το πιάτο της Ημέρας: Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας και μουστάρδας, συνοδευόμενο με κρασί Μessenikola από το Σεφ Πλουμιστό. Φίλες και φίλοι μου γει...
Γαλέτες Λαχανικών του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σήμερα θα σας μαγειρέψω κάτι διαφορετικό Γαλέτες Λαχανικών. ΥΛΙΚΑ 400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ 1/2 ΜΑΤΣΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 200 ΓΡΑΜΜΑ...