Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι : Τσελεμεντές

Καλαμαρια-ψητα-με-σκορδο-και-λεμονι

Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι – Τσελεμεντές

ΥΛΙΚΑ

4 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ

125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα καλαμάρια και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι και το λεμόνι, βουτάμε μέσα τα καλαμάρια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί,τα ψήνουμε στο γκρίλ για 5 λεπτά περίπου και μετά τα γυρνάμε τα αλείφουμε με το λαδολέμονο μας και τα ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα ρίχνουμε από επάνω το σκόρδο το μαϊντανό και είναι έτοιμα.

http://bit.ly/1NkhliV

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας : Πηλιορείτικο Σπετσοφάι από ... Υλικά 500γρ λουκάνικο χωριάτικα 4 Πράσινες πιπεριές 2 Κόκκινες πιπεριές 2 Κίτρινες πιπεριές 2 Κρεμμύδια μεγάλα 4 Ντομάτες 2 Σκελίδες σκόρδο ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ... ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ. Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές, ο chef...