Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κατσικάκι

Σήμερα φίλες και φίλοι μου θα μαγειρέψουμε μια κλασική ελληνική συνταγή «Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο».

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μετά τσιγαρίζουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο μας και τα σκόρδα μας με τον μαϊντανό. Όταν τσιγαριστούν ελαφρώς και αυτά σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει μεταφέρουμε το φαγητό μας σε μια γάστρα ή αν δεν έχουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου, ελέγχουμε κατά διαστήματα το φαγητό μας και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.

ΥΛΙΚΑ

1,5 ΚΙΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ

5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

Tips 

Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι.

 

Γράφει ο γαστρονόμος  Γιώργος Τσελεμεντές 

 

http://bit.ly/2dQYroB

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας: ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ από τον CHEF Τ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα,είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και σήμερα δευτέρα θα ξεκινήσουμε με μια παραδοσια...
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια... Το γλυκό της εβδομάδας: Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φέτος, o Άγιος Βασίλης, με το χριστουγεννιάτικο έλατο ...