Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα

Σήμερα φίλες και φίλοι μου θα σας φτιάξω μια τοπική παραδοσιακή πίτα της Κεφαλλονιάς, την  γνωστή Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα.

Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, κατόπιν προσθέτουμε το κρέας μας το σοτάρουμε ανακατεύοντας και μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τα αυγά το βούτυρο το σουσάμι και το αλατοπίπερο. Βάζουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 2 αυγά μας ψιλοκομμένα ή λιωμένα με ένα πιρούνι. Παίρνουμε ένα ταψί και αφού το βουτυρώσουμε στρώνουμε ένα φύλλο βουτυρώνουμε προσθέτουμε άλλο ένα φύλλο το επαναλαμβάνουμε με  άλλα 2 φύλλα κατόπιν προσθέτουμε την μισή γέμιση βάζουμε ένα φύλλο και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση. Μετά συνεχίζουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας. Κλείνουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.(περίπου 45 λεπτά).

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

1½  ΚΙΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

3  ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

4  ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ

5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1  ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½  ΜΑΤΣΟ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2  ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ

2 ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΛΙΓΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

1 ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/28PGgsd

Δείτε επίσης τα εξής:

Μοσχάρι στιφάδο από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό... Το πιάτο της Ημέρας: Μοσχάρι στιφάδο συνοδευόμενο από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Μελίσμα από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Υλικά 1 κιλό μοσχάρι χτένι η ε...
Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο του Γιώργου Τσελεμεν... Σήμερα φίλες και φίλοι μου θα μαγειρέψουμε μια κλασική ελληνική συνταγή "Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο". ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα ρίχνο...