Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα

Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Μια υπέροχη πίτα που τη φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και τη συνοδεύουν σχεδόν πάντα με σκορδαλιά.

kefalonitiki-mpakaliaropita

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΞΑΡΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ 5  ΛΕΠΤΑ

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

125 ML ΛΑΔΙ

ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΡΥΖΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

(Εάν δεν θέλουμε να ανοίξουμε φύλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα έτοιμη)

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ

ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ξεκινάμε με το φύλλο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, μετά το χωρίζουμε σε 2 μπάλες η μια λίγο μεγαλύτερη από την άλλη και θα είναι αυτή που θα ανοίξουμε και θα τοποθετήσουμε σε λαδωμένο ταψί κάτω. Ξεκοκαλίζουμε τον μπακαλιάρο του αφαιρούμε τις πέτσες και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με το φύλλο. Κατόπιν ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σκεπάζουμε και αφού το αλείψουμε από επάνω με αυγό ψήνουμε για 50 λεπτά 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

 

george-tselementes

CHEF – ΓΕΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ

http://bit.ly/2dFQFhu

Δείτε επίσης τα εξής:

Γιώργος Τσελεμεντές: Ριζότο με Καλαμάρια... Ριζότο με Καλαμάρια του chef Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ 4 ΚΟΥ...
Σουτζουκάκια Χρόνος Εκτέλεσης: 45' Οικογενειακή Μερίδα/ες Βαθμός Δυσκολίας: 1 Συστατικά Υλικά για τα σουτζουκάκια 500 γραμμάρια κιμά από κόντρα ή σ...