ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΕΛΙΑΣ : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ:

 

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ \

125 ΦΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΙΕΣ

125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

2 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ

2-4 ΑΥΓΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΛΙΓΟ ΡΙΓΑΝΗ

ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Παίρνουμε τις ελιές και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια, ψιλοκόβουμε το δύοσμο τρίβουμε το κρεμμύδι σε τρίφτη και αλέθουμε σε μπλέντερ τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ εκτός απο τις ελιές,και προσθέτουμε  το μπέικιν και το αλεύρι φροντίζοντας η ζύμη μας να είναι μαλακή και λίγο σφικτή.

Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί 15-20 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι για να ζεσταθεί, και με ένα κουτάλι <<κόβουμε>> τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1qvecTr

Δείτε επίσης τα εξής:

Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο του Γιώργου Τσελεμεν... Σήμερα φίλες και φίλοι μου θα μαγειρέψουμε μια κλασική ελληνική συνταγή "Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο". ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα ρίχνο...
ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ:Tο πιάτο της Ημέρ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό.   ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ...