Κιμαδόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κιμαδόπιτα

Καλημέρα και καλό μήνα σήμερα ξεκινάμε το μήνα μας με μια χορταστική Κιμαδόπιτα.

image (1)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό βούτυρο και καβουρδίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας καλά για να μην μας σβολιάσει, όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το ζωμό το μαϊντανό το αλάτι και τα πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του. Σε μια λεκάνη βάζουμε την μπεσαμέλ προσθέτουμε τα αβγά το τυρί ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε τον κιμά, τα κάνουμε ένα μείγμα ανακατεύοντας. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας ένα ένα ρίχνουμε το μείγμα μας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας πάλι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 160 – 170 βαθμούς για 30 -40 λεπτά.

 

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

2 ΑΒΓΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

http://bit.ly/2aKAk6h

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή «ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ... Συνταγή "ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ"- ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ. ΥΛΙΚΑ: 120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ 3 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ 6 ΜΕΤ...
Χταπόδι Ξιδάτο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Χταπόδι Ξιδάτο του Γιώργου Τσελεμεντέ   ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Παίρνουμε το χταπόδι το πλένουμε και το καθαρίζουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ...