Κοτόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κοτόπιτα

Κοτόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το αφαιρούμε και αφήνουμε να βράσει το ζουμί μας μέχρι να πήξει. Συχρόνως αφαιρούμε απο το κοτόπουλο την πέτσα του και τα κόκκαλα του, και με τα χέρια μας το κόβουμε σε μικρές ίνες.Όταν έχει πυκνωθεί ο ζωμός μας ρίχνουμε μέσα το γάλα τα ψαχνά απο το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν αρκετές βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε απο την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σπάμε μέσα τα αυγάπροσθετουμε το τυρί το αλατοπίπερο το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί βουτυρωμένο ξεκινάμε και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα μας βουτυρώντας το καθένα ξεχωριστά, όταν φθάσουμε στα μισά προσθέτουμε την γέμιση μέσα στο ταψί μας και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα μας με τον ίδιο τρόπο όπως πριν , κλείνουμε με τις γωνίες απο πάνω και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 170 βαθμούς.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΚΙΛΟ

600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΨΙΛΕΣ ΦΕΤΕΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ

3-4 ΑΥΓΑ

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

1,5 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/29X9S7w

Δείτε επίσης τα εξής:

Κρεμμυδόπιτες Χανίων του Γιώργου Τσελεμεντέ... Κρεμμυδόπιτες Χανίων του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 5 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 3 ΠΑΤΑΤΕΣ 3 ΑΥΓΑ ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Σ...
Το γλυκό της εβδομάδας: «ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜ... Το γλυκό της εβδομάδας: "ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ" από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα σας φίλοι και φίλες! Είμαι ο Δημήτρης Πλουμι...