Κοτόπουλο με τσίπουρο και κατίκι Δομοκού

Κοτόπουλο με τσίπουρο και κατίκι Δομοκού

Το πιάτο της Ημέρας: Κοτόπουλο με τσίπουρο και κατίκι Δομοκού συνοδευόμενο με ένα ποτήρι Πολίχνης Οίνος Ερυθρό από το Σεφ Πλουμιστό Δημήτρη.

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες σήμερα θα σας φτιάξω μια καινούργια συνταγή με αφορμή το τσίπουρο και το κατίκι Δομοκού, που μου έφερε ένας φίλος από την Καρδίτσα.
Το τσίπουρο είναι λατρεμένο στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα κοτόπουλο με αυτά τα 2 υλικά που είχα στα χέρια μου.
Το εκλεκτό αυτό πιάτο σας το προτείνω να το συνδυάσετε με ένα μπουκάλι κρασί Πολίχνης Οίνος Ερυθρός παραγωγή της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ…Ένα αρωματικό κρασί με χειμωνιάτικη διάθεση.
Το βύσσινο και η μαρμελάδα από ώριμα φρούτα μαζι με τον καπνό και το ψητό καστανό που χαρίζει η παλαίωση,ολοκληρώνουν την ιεροτελεστία της γευστικής του απόλαυσης.

Το κρασί πολίχνης Οίνος Ερυθρός το ανοίγουμε 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα και σερβίρουμε στους 16-18°.

To-piato-tis-hmeras-xoxlioi-kokkinistoi-apo-tin-kriti-synodeyomeno-me-ena-potiraki-polixni-erytros-apo-ton-sef-dimitri-polymisto
Πάμε να δούμε τα υλικά μας

Υλικα
2 Στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια
1 Κρεμμύδι μέτριο
Ελαιόλαδο 80ml
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό η Μαντζουράνα
1 ποτήρι λικέρ τσίπουρο
2 κσ Κατικι Δομοκού
1 Πακέτο Ταλιατέλες

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό αλάτι και αφήνουμε να παρειά βράση.Μόλις πάρει βράση ριχνουμε τις ταλιατέλες τις ανακατεύουμε και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε τις κρυώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφρά για να μην κολλάνε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ριχνουμε το κοτόπουλο να σοταρισθει  και το κρεμμυδι τα σοτάρουμε  καλά και στη συνέχεια σβήνουμε με το τσίπουρο.

Μόλις εξατμισθεί ριχνουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο η την μαντζουράνα το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και παίρνει μια βράση .
Ρίχνουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί η σάλτσα  μας ,με τις ταλιατέλες και αποσύρουμε από την φωτιά.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος

http://bit.ly/1NaqJ3k

Δείτε επίσης τα εξής:

Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη : Δια χειρός Γ... Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη. Σήμερα μαγειρεύουμε ένα ακόμα νηστίσιμο πιάτο. ΥΛΙΚΑ Γαύρος , καθαρισμένος ή μπαρμπούνια 1 κ. καφέ αλάτι 200...
Μελιτζάνες με τηγανητές ντομάτες από τον Γιώργο Τσ... Μελιτζάνες με τηγανητές ντομάτες από τον Γιώργο Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ½ ΚΙΛΟ ΤΟΜΑΤΕΣ 100  ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙ...