Λαχανικά Γκρατινέ του Γιώργου Τσελεμεντέ

Ρατατούιγ Τουρλού

Λαχανικά Γκρατινέ του Γιώργου Τσελεμεντέ

Λαχανικά Γκρατινέ του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα το ρύζι με κρύο νερό το σκεπάζουμε και το βάζουμε να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση το αφήνουμε για 3 λεπτά και αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά το τοποθετούμαι σε ένα ταψί κατά προτίμηση κεραμικό και στρογγυλό.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C-200C.

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά τα στεγνώνουμε και κόβουμε τα κολοκύθια σε πάχος 1 δακτύλου την πιπεριά σε καρέ όχι πολύ μικρό το ίδιο το κρεμμύδι και τις τομάτες και αυτές όχι ψιλοκομμένες.

Όλα τα λαχανικά τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά τα προσθέτουμε όλα στο ταψί με το ρύζι.

Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο του αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο του ρίχνουμε το τυρί τις προτίμησης μας τριμμένο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 -20 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα χρυσαφί το τυρί.

Σημείωση: Αν λιώσει το τυρί και δεν πάρει χρώμα μπορούμε να το βάλουμε για 4-5 λεπτά στο γκρίλ.

 

ΥΛΙΚΑ:

120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ

3 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

6 ΜΕΤΡΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ

ΛΙΓΟ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

 

http://bit.ly/29zZDpw

Δείτε επίσης τα εξής:

Κανελόνια γεμιστά του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φίλες και φίλοι μου κάπου εδώ  θα σας αφήσω και εγώ και θα σας πω καλό καλοκαίρι. Νέο ραντεβού με νέες και φρέσκιες συνταγές μα που αλλού φυσικά εδώ σ...
Κατσικάκι καπαμάς μοραΐτικος του Γιώργου Τσελεμεντ... Κατσικάκι καπαμάς μοραΐτικος του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΙΚΙΣΙΟ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ 2...