Μανούρι τηγανητό με μέλι του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μανούρι τηγανητό με μέλι του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Το μανούρι είναι παραδοσιακό Ελληνικό τυρί με την προέλευση του να χρονολογείται ήδη από τα αρχαία χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών και παρασκευάζεται κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη.

manouri-meli

ΥΛΙΚΑ

  • 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ 1 ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ
  • 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
  • 1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ( να μην γίνει μαρέγκα )
  • ΣΟΥΣΑΜΙ ΛΕΥΚΟ
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
  • ΜΕΛΙ

μυρωδικά

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πανάρουμε ένα ένα τα κομμάτια από το τυρί μας πρώτα από το αλεύρι μετά από το ασπράδι και στο τέλος από το σουσάμι που αν θέλουμε έχουμε αναμείξει με τα μυρωδικά μας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει περίπου να είναι μέχρι την μέση από το τυρί μας και κατόπιν τηγανίζουμε ένα ένα, και το γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμο τα βγάζουμε από την φωτιά και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστό ρίχνοντας μέλι από επάνω.

 

http://bit.ly/2efCgIY

Δείτε επίσης τα εξής:

Αγκινάρες Αμοργιανές του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα σήμερα θα μαγειρέψουμε μια συνταγή  με αιγαιοπελαγίτικα αρώματα και χρώματα... Αγκινάρες Αμοργιανές ΥΛ...
To γλυκό της Εβδομάδας: Σοκολατένια Καλτσόνε... To γλυκό της Εβδομάδας: Σοκολατένια Καλτσόνε του Γιώργου Τσελεμεντέ , για να γλύφεται και τα δάκτυλα σας ! Μια συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψε...