Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα του Γιώργου Τσελεμεντέ

τηγανιτές

Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Σήμερα φίλες και φίλοι αποφάσισα να σας μαγειρέψω ένα καθαρά μεσογειακό φαγητό και να προσθέσω στο πιάτο σας χρώματα και αρώματα. 

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

3 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

150 -200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το βάζουμε να βράσει, κατόπιν ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες , τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι και λάδι όταν τελειώσουμε με τις μελιτζάνες προσθέτουμε το σκόρδο το αλατοπίπερο τις τομάτες λίγη ζάχαρη και μόλις πάρει λίγες βράσεις προσθέτουμε και τις μελιτζάνες. Τέλος αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις,ενώ το πιάτο δεν πρέπει να γίνει νερουλό και σερβίρεται κατά προτίμηση χλιαρό.

Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και φέτα.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

3 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

150 -200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

 

Γιώργος Τσελεμεντές

http://bit.ly/2dnKJcB

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή: Χοιρινό σε χυλό Μπύρας του Γιώργου Τσελεμ... Καλημέρα  σήμερα σας προτείνω να μαγειρέψετε μια συνταγή πολύ μεθυστική σε γεύσεις .Χοιρινό σε χυλό Μπύρας  μια εύκολη συνταγή  και πολύ χορταστική αν...
Ρατατούιγ Τουρλού του Γιώργου Τσελεμεντέ... Ρατατούιγ Τουρλού του Γιώργου Τσελεμεντέ. Ρατατούιγ Τουρλού Τρόπος Παρασκευής Πλένουμε καλά τα λαχνικά και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε την μιση φλο...