Mελόπιτα Σίφνου του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μελόπιτα σίφνου

Mελόπιτα Σίφνου του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

1 ΚΙΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΝΑΛΑΤΗ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΕΛΙ

4 ΑΥΓΑ

ΚΑΝΕΛΛΑ ΨΙΛΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε το αλεύρι το βούτρο το αλάτι το μπέικιν και το ανάλογο νερό μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Σε μια άλλη λεκάνη δουλεύουμε τη μυζήθρα για να μην έχει σβόλους προσθέτουμε την ζάχαρη το μέλι και μια χούφτα αλεύρι, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (υπολογίζουμε ώστε να περισεύει απο τα χείλη του ταψιού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας με την μυζήθρα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στο φούρνο για περίπου μισή ώρα,όταν είναι έτοιμη την πασπαλίζουμε με την κανέλλα.

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1OF8pQs

Δείτε επίσης τα εξής:

Καροτοκεφτέδες του Γιώργου Τσελεμεντέ... Φίλες και φίλοι καλό μήνα. Σήμερα επιλέξα να σας φτιαξω "Καροτοκεφτέδες" μια συνταγη  πλουσια σε θρεπτικες αξιες, από το καροτο και την πατάτα. ΤΡΟ...
Ρύζι, σάλτσα τομάτας με άρωμα μαστίχας χιου: Δια χ... Μοναδικό φυσικό προϊόν με θεραπευτικές ιδιότητες είναι η μαστίχας Χίου. Μαγειρεύουμε σήμερα ρύζι με σάλτσα τομάτας με άρωμα μαστίχας Χίου. ΥΛΙΚΑ: ...